ATM-hálózat bővítése
ATM-hálózat bővítése
Telepítsen ATM-et az üzletébe
Telepítsen ATM-et az üzletébe
Nincs ATM a környéken?
Nincs ATM a környéken?

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Teljes körű készpénz-kezelés bankautomatákkal: Európa-szerte bővíti bankfüggetlen készpénz-befizető ATM-hálózatát az Euronet

Budapest, 2016. június 20. — Készpénz befizetésére is alkalmas terminálokkal bővíti bankfüggetlen ATM hálózatát az Euronet Worldwide, a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltatója Európában. Az Euronet jelenleg több, mint 2500 készpénz-visszaforgató, befizetésre alkalmas ATM-et üzemeltet Lengyelországban, Németországban, Romániában és Csehországban, s a cég további országokban, így Magyarországon is tervezi a készpénz-befizető ATM-ek bevezetését 2016-ban.

A szolgáltatás lényege, hogy az Euronettel együttműködő bankok ügyfelei a nap 24 órájában, a hét bármely napján, gyorsan és biztonságosan helyezhetik betétszámlájukra, hitelszámlájukra készpénzüket, vagy törleszthetik hiteltartozásukat az erre alkalmas Euronet ATM-eknél. A bankok számára komoly előny, hogy a hálózathoz való csatlakozás az Euronet támogatásának köszönhetően jelentős tőkebefektetés nélkül valósítható meg.

Magyarországon az Euronet  közel 420 bankfüggetlen ATM-et üzemeltet. A forgalmas helyeken levő, jól felismerhető, kék-sárga automaták közül 350-ből forint mellett euró is felvehető, emellett mobilegyenleg-feltöltésre, a PIN-kód módosítására vagy blokkolására és egyenleg-lekérdezésre is alkalmasak.

A kártyabirtokosok körében sikeres és közkedvelt eddigi szolgáltatásait az Euronet bankok és kereskedők bevonásával idén Magyarországon is egy újabb, innovatív termékkel bővíti. A cég tapasztalatai szerint a készpénz befizetésére alkalmas ATM-ek telepítése a pénzintézetek és nagy készpénzforgalmú kereskedők számára egyaránt előnyös költség-optimalizáló megoldás, amely már Európa számos piacán bizonyította létjogosultságát.

Az új, innovatív ATM-ek használata a nagy készpénz-forgalmat bonyolító kereskedők számára lehetővé teszi, hogy napi bevételüket biztonságosan és kényelmesen elhelyezzék cégük bankszámláján, függetlenül attól, hogy azt melyik banknál vezetik. Az Euronet biztosítja a készpénz-befizető, pénzvisszaforgatásra is alkalmas ATM-ek telepítését és üzemeltetését a kereskedők telephelyén – igény esetén több kereskedőt is kiszolgálva egy arra alkalmas helyszínen, például bevásárlóközpontban. Ez a kényelmi szolgáltatás  egyszerűbbé, biztonságosabbá és költséghatékonyabbá teszi a készpénzkezelést.

Pénzügyi intézmények számára is számos előnnyel jár a pénzbefizetés automatizálása, hiszen általa a bankok költségemelkedés nélkül bővíthetik szolgáltatásaik körét, ezzel egyidejűleg csökkentve a számlakezelés ráfordításait és növelve az ügyfelek elégedettségét. 

Az Euronet a világon elsőként működtet független készpénz-visszaforgató ATM hálózatot több bank aktív részvételével.

„Stratégiánk sikerét mutatja, hogy mára jelentősen megnövekedett a bankfüggetlen készpénz-visszaforgató automatáink száma. A földrajzi terjeszkedéssel párhuzamosan célunk, hogy minél több bankot meggyőzzünk szolgáltatásunk előnyeiről” – mondta Nikos Fountas, az Euronet európai ügyvezető igazgatója. „Vállalatunk folyamatos termékfejlesztéssel törekszik a bankok, kereskedők és magánszemélyek pénzügyi tranzakciónak kényelmesebbé tételére, garantálva, hogy a betétek Európa-szerte folyamatosan elérhetőek legyenek” – tette hozzá Nikos Fountas.

Az Euronet korábban már számos területen bizonyította működési hatékonyságát és szakértelmét, amelynek köszönhetően a résztvevő bankok megbízható technikai és operatív infrastruktúrára épülő, teljes körű szolgáltatást kapnak. Az Euronet készpénz-visszaforgató, bankfüggetlen ATM hálózata egyaránt előnyös lehet azon bankoknak, amelyek szeretnék átszervezni meglévő bankfiókjaikat és optimalizálni automatáik darabszámát, valamint az internet- vagy mobil bankolásra specializálódott új pénzügyi intézetek számára is.

Gyakori kérdések és válaszok az Euronet magyarországi ATM-hálózatáról:

Mit jelent a gyakorlatban a „bankfüggetlen ATM” meghatározás?

Az Euronet ATM-ek 100%-ban saját tulajdonban, a vállalat márkajelzése alatt, az Euronet által működtetett automaták.

Milyen bankkártyákkal és milyen kondíciók mellett használhatóak az Euronet ATM-ek?

A jelentősebb hazai és külföldi kibocsátású bankkártyákkal lehet tranzakciót kezdeményezni. Hazai kibocsátású bankkártyával lehetőség van ingyenes készpénzfelvételre a törvényben rögzített feltételek mellett: havi két tranzakció ingyenesen bonyolítható maximum 150.000 forintig

Mit jelent az új típusú ATM-ek esetében a „készpénz-visszaforgató” meghatározás?

A készpénz-visszaforgató ATM-ek készpénz kivételére és befizetésére egyaránt alkalmas terminálok. A zártkörű készpénzfeldolgozás segítségével a befizetett bankjegyek egy későbbi kifizetésnél felhasználhatóak.

További információ az Euronet magyarországi tevékenységeiről:  www.euronet.hu  

Euronet online ATM-kereső: https://euronet.hu/hu/kereses 

Háttérinformációk az Euronet Worldwide-ról:

Az  elektronikus pénzügyi műveletek biztonságos feldolgozása területén az Euronet Worldwide az egyik iparág-vezető cégcsoport. Fizetés- és tranzakció-feldolgozási szolgáltatásokat nyújt pénzügyi intézmények, kereskedők, szolgáltatók és a lakosság részére. Széles szolgáltatási palettája magában foglalja bankautomaták, POS terminálok, valamint bankkártya-rendszerek  teljes körű üzemeltetését, bankkártyás fizetési rendszerek üzemeltetését a kereskedőhelyeken, pénzügyi software megoldásokat, valamint lakossági pénzátutalási tranzakciók lebonyolítását bankszámla nélküli címzettek számára, továbbá számlafizetési  pénzügyi megoldásokat, feltöltős mobiltelefon-kártyák és más kártyás termékek elektronikus forgalmazását.

Az Euronet az egész világra kiterjedő fizetési megoldásaival és rendszereivel csaknem 25.000 bankautomatát, megközelítőleg 129.000 POS terminált és folyamatosan növekvő betéti és hitelkártya adatbázisok menedzsmentjét látja el. Saját bankkártya-adatbáziskezelő szoftverével 50 országban feltöltőkártyák feldolgozását végzi 658.000 POS terminálról 301.000 kereskedői helyszínen 34 országban. Ezek mellett pénzátutalási megoldásokat és rendszereket üzemeltet 310.000 felvevő irodában, melyeken át 150 országba juttatja el a pénzküldeményeket a bankszámlával nem rendelkező címzettekhez. Az Euronet 165 országban áll ügyfelei rendelkezésére, vállalati központja az Egyesült Államokban található.

További információért kérjük látogasson el a http://www.euronetworldwide.com oldalra.

Kapcsolatfelvétel
Telefonszám

Keresés